078 – 6128964 | info@lindenbv.nl
Asbestsanering

Asbestsanering

Vanaf 2024 zijn asbest daken in Nederland verboden. Heeft u als gebouweigenaar of woningcorporatie asbest daken in uw bezit, dan kunt u er niet omheen. U zult in de komende jaren moeten investeren in de verwijdering van deze asbest daken en goed moeten oriënteren op de beste oplossingen voor vervanging. Wanneer u echter in het budget nog geen rekening heeft gehouden met het vervangen van het dak voor 2024, dan kan dit leiden tot een flinke financiële tegenvaller. Er zijn weliswaar subsidieregelingen beschikbaar voor de asbestsanering, maar het grootste deel van de kosten zit in het nieuwe dak. En wanneer de wens bestaat om ook nog eens verbeteringen ten opzichte van bijvoorbeeld dakisolatie aan te brengen (in het kader van de Europese energie-eisen), dan lopen de kosten voor het nieuwe dak nog verder op.

De doelstelling van het Asbestdakenverbod liegt er niet om. Ca. 200.000.000 m² asbest daken in totaal waaronder: golfplaten daken (50%), dakleien (30%) en bitumen dakbedekking (20%). Iedere gebouweigenaar dient zijn eigen bezit in kaart te brengen om zodoende een goed beeld te kunnen krijgen van de uitdaging die hem de komende jaren, zowel in praktische zin, maar zeker ook in financiële zin, te wachten staat.

Op dit moment kan er nog een beroep worden gedaan op een aantal beschikbare subsidieregelingen. Wij willen u graag adviseren over de mogelijkheden van het saneren van asbesthoudende daken in combinatie met een nieuw (geïsoleerd) dakbedekkingssysteem.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op

Bekijk de reactie van onze klanten!

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op

Bekijk de reactie van onze klanten!